ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatásunk a https://innpro.hu weboldal működésével kapcsolatos adatkezelési tevékenységeinkre terjed ki.


Az adatkezelő

Neve: INNPRO Robert Błędowski Sp. z o.o.

Elérhetősége: [email protected]

Képviselő neve: Robert Błędowski, magyarországi képviselő Frikker Attila

Hivatalos levelezési cím: 44-200 Rybnik u. Rudzka 65c

Adatkezelő honlapjának címe: https://viomi-hungary.hu 

Cégjegyzék szám (REGON): KRS 0000944160

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: Vállalkozásunk nem végez olyan adatkezelési műveleteket, nem folytat olyan tevékenységet, amely indokolttá vagy kötelezővé tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.


ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEINK RÉSZLETESEN

 KAPCSOLATFELVÉTEL E-MAILEN VAGY ŰRLAPON KERESZTÜL

Adatkezelés célja: kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása a vállalkozás termékei iránt érdeklődőknek, és azoknak a leendő partnereknek, akik szeretnének a termékek tesztelése során együttműködni a vállalkozással.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk 1. bekezdés a) pont – az érintett hozzájárulása.

Üzenetéből megismerjük a következő személyes adatok kategóriákat:

  • e-mailek esetén: üzenetküldő neve, e-mail címe, üzenetének tartalma, minden más személyes adat, amelyet az e-mailben feltüntet, így például telefonszám, egyéb elérhetőségi adatok);
  • kapcsolatfelvételi űrlap: üzenetküldő neve, e-mail címe, üzenetének tartalma;
  • együttműködésre irányuló űrlap: üzenetküldő neve, e-mail címe, üzenetének tartalma és azon felület megjelölése, amely az együttműködésben szerepet játszik.

A személyes adatok forrása: minden esetben az üzenetet küldő személy bocsájtja rendelkezésünkre a személyes adatokat.

Címzettek: az e-mail szolgáltatónk rendszerében az adatkezelés időtartama alatt megőrzésre kerülnek az üzenetek, a személyes adatokat az adatkezelő és munkatársai ismerik meg.

A személyes adatok tárolásának időtartama: hozzájárulás visszavonása. A levelezéseket törölni fogjuk akkor is, ha az érintett nem vonta vissza a hozzájárulását, de az adatkezelési cél megvalósult (pl. megválaszoltuk a kérdést és nem alakult ki tartós üzleti kapcsolat közöttünk). Ezen kívül levelezőrendszerünket minden év januárjában átnézzük és legkésőbb ekkor törlésre kerül valamennyi üzenet, amelyet nem kezelhetünk tovább, mert az adatkezelési cél megvalósult.

Hozzájárulás visszavonása: hozzájárulását bármikor visszavonhatja egy üzenettel, amelyet a [email protected]hu e-mail címre várunk, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogjuk az e-mailt. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető.

KÖZÖSSÉGI OLDAL ÜZEMELTETÉSE

Adatkezelés célja: Híreink, akcióink, tevékenységünk és termékeink ismertetése, reklámozása, beszámolók az eseményeinkről.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk 1. bekezdés a) pont – érintett hozzájárulása

A kezelt személyes adatok kategóriái a „INNPRO” elnevezésű Facebook oldalunkon: követőnk / kedvelőnk neve, nyilvános profilja, nyilvános megosztásai, bejegyzéskedvelései, hozzászólásai, privát üzenetei.

A személyes adatok forrása: minden esetben az érintett természetes személyek bocsájtják rendelkezésünkre a személyes adatokat.

Címzettek: a személyes adatokat a konkrét közösségi oldal tulajdonosának felületén tároljuk.

A személyes adatok tárolásának időtartama: hozzájárulás visszavonásáig.

Hozzájárulás visszavonása: hozzájárulását bármikor visszavonhatja a követésünk / kedvelésünk leállításával, a hozzászólása törlésével. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető. A Facebook és az INNPRO Robert Błędowski Sp. z o.o.közös adatkezelők, emiatt az érintetti jogok gyakorlása csak olyan mértékig lehetséges, amilyen mértékig a felület erre lehetőséget nyújt.

ÉRINTETTI KÉRELMEK TELJESÍTÉSE

Adatkezelés célja: Az érintett megfelelő azonosítása, valamint az adatkezelőhöz érkezett kérelmének megfelelő elbírálása és teljesítése, ennek dokumentálása, továbbá az érintetti jogok érvényesíthetősége.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk 1. bekezdés c) pont – jogi kötelezettség. Előíró jogszabály: GDPR 12. cikk.

A kezelt személyes adatok kategóriái: az érintett neve, elérhetősége, valamint egyéb, az érintett azonosításához szükséges adatai, továbbá a kérelmével kapcsolatban általa közölt adatok.

A személyes adatok forrása: minden esetben az érintett bocsátja rendelkezésünkre a személyes adatokat.

Címzettek: Az adatkezelő ismeri meg az adatokat, továbbá a levelezőrendszerünkben tárolódnak az érintetti kérelmek és az azokra adott válaszok (amennyiben elektronikus levélben érkezett a kérelem).

A személyes adatok tárolásának időtartama: az igény érvényesítésétől számított 5 évig őrizzük meg ezeket az adatokat.


SZAKMAI ÉS ÜZLETI KAPCSOLATTARTÓI ADATOK KEZELÉSE

Adatkezelés célja: szakmai és üzleti kapcsolattartás azokkal a természetes személyekkel, akikkel nem állunk szerződésben, illetve a szerződésekben kijelölt kapcsolattartókkal.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk 1. bekezdés f) pont – jogos érdek.

Jogos érdek: belső információs rendszer kialakítása.

A kezelt személyes adatok kategóriái: a természetes személy neve, munkahelyi címe, telefonszáma, e-mail címe, foglalkozása.

A személyes adatok forrása: közvetlenül az érintett (esetleg a munkáltatója) bocsájtja rendelkezésünkre vagy az érintett által üzemeltetett honlapról nyerjük a nyilvános kapcsolati adatok közül.

Címzettek: a személyes adatokat nem továbbítjuk más személynek, azokat kizárólag az adatkezelő és a munkatársai ismerik meg.

A személyes adatok tárolásának időtartama: tiltakozásig, adatbázisunkat felülvizsgáljuk minden év januárjában.


SZERVERNAPLÓZÁS

Adatkezelés célja: a honlap látogatása során a szolgáltatások működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok rögzítése.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk 1. bekezdés f) pont – jogos érdek.

Jogos érdek: visszaélések megelőzése, üzemszerű működése ellenőrzése.

A kezelt személyes adatok kategóriái: látogató IP címe, dátum-idő, felkeresett URL cím, Referrer (melyik oldalról érkezett), böngésző neve, verziója, operációs rendszer és az oldalon végzett tevékenység.

A személyes adatok forrása: minden esetben a honlap látogatója bocsájtja rendelkezésünkre a személyes adatokat.

Címzettek: a tárhelyszolgáltatónk szerverén tárolódnak a személyes adatok.

A személyes adatok tárolásának időtartama: tiltakozásig, legfeljebb az automatikus törlésig (30 napig).


SÜTIK KEZELÉSE

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Weboldalunkon lehetősége van személyre szabottan beállítani a sütiket. A szükséges sütik az oldal megfelelő működését biztosítják, ezek működésbe lépését nem tudja megakadályozni.

A statisztikai és az egyéb sütik nem töltődnek be mindaddig, amíg erre Ön engedélyt nem ad.

Oldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk

Név

Lejárat

Típus

Szolgáltató

Szükséges sütik

Megőrzi a felhasználói munkamenet állapotát az oldalkérelmekben.

PHPSESSID                                                munkamenet                           HTTP           innpro.hu

Annak ellenőrzésére szolgál, hogy a felhasználó böngészője támogatja -e a sütiket.

test_cookie                                                1 nap                                         HTTP           doubleclick.net

A webhely WordPress témájával összefüggésben használják. A süti lehetővé teszi a webhely tulajdonosának, hogy valós időben valósítsa meg vagy módosítsa a weboldal tartalmát.

elementor                                                   állandó                                      HTML         innpro.hu

Statisztikai sütik

Nyilvántartásba vesz egy egyedi azonosítót, amely statisztikai adatok előállítására szolgál arra vonatkozóan, hogy a látogató hogyan használja a weboldalt.

_ga                                                                     2 év                                            HTTP          innpro.hu

Google Analytics arra használja, hogy adatokat gyűjtsön arról, hogy egy felhasználó hányszor látogatta meg a webhelyet, valamint adatokat gyűjtsön az első és a legutóbbi látogatás dátumairól.

_ga_#                                                                 2 év                                            HTTP          innpro.hu

A Google Analytics használja a kérelmek arányának csökkentésére.

_gat                                                                    1 nap                                         HTTP          innpro.hu

Nyilvántartásba vesz egy egyedi azonosítót, amely statisztikai adatok előállítására szolgál arra vonatkozóan, hogy a látogató hogyan használja a weboldalt.

_gid                                                                    1 nap                                         HTTP          innpro.hu

Marketing sütik

A Google AdSense arra használja, hogy kísérletezzen a hirdetési hatékonysággal a szolgáltatásaikat használó webhelyeken.

_gcl_au                                                                3 hónap                                  HTTP           innpro.hu

A Google AdWords használja, hogy azokat a látogatókat, akik ügyféllé válhatnak, az online weboldalakon keresztüli viselkedésük alapján újra bevonzza.

ads/ga-audiences                                             munkamenet ideje               Pixel            google.com

A Google DoubleClick használja a webhely felhasználójának műveleteinek regisztrálására és jelentésére a hirdető egyik hirdetésének megtekintése vagy kattintása után, annak érdekében, hogy felmérje a hirdetés hatékonyságát, és célzott hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználónak.

 IDE                                                                 1 év                                         HTTP           doubleclick.net

Osztályozatlan.

pagead/1p-conversion/#                                 munkamenet ideje               Pixel           google.com

Osztályozatlan.

pagead/viewthroughconversion/473667689    munkam. ideje               Pixel           doubleclick.net

 

A weboldalunk süti ablakán kívül, a saját böngészőjében bármikor ki tudja kapcsolni a sütiket a következő linkek valamelyikén:


CÍMZETTEK KÖRE:

Tárhelyszolgáltató

székhely: Al.Jerozolimskie 98, 00-807 Varsó

telefonszám: +48 22 292 01 01

weboldal: https://dhosting.pl/

email cím: [email protected]  

Saját adatkezelési tájékoztatása: https://dhosting.pl/polityka_prywatnosci.html

Ellátott tevékenység: tárhelyszolgáltatás.

Google LLC.

Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) és Svájcban a Google szolgáltatásait a Google Ireland Limited Írországban bejegyzett társaság nyújtja, Gordon House, Barrow Street; Dublin 4.

Weboldalunk, ahogy a sütiknél is jeleztük, statisztikai adatokat gyűjt a látogatottságról és a felhasználói tevékenységekről, ehhez a felületet a Google Analytics biztosítja.

A Google Analytics adatkezelési tájékoztatása elérhető itt: https://support.google.com/analytics/answer/9019185?hl=hu%20#zippy=%2Ca-cikk-tartalma

Meta Platforms Ireland Ltd.,

Vállalkozásunk kezelésében áll a INNPRO elnevezésű Facebook oldal, amelyhez a felületet a Meta Platforms Ireland Ltd. biztosítja, mint európai leányvállalat, elérhetősége: 4 Grand Canal Square, Dublin2, Ireland

Saját adatkezelési tájékoztatásai elérhető itt: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Ellátott tevékenység: Facebook oldal működtetéséhez felület biztosítása.

Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

A Meta Platforms Ireland Ltd. (közösségi oldalunk szolgáltatója) a Google LLC. (Google Analytics felületének szolgáltatója) székhelye harmadik országban, az Egyesült Államok területén található. Az Egyesült Államok adatvédelmi megfelelőségi határozattal nem rendelkezik. A két szolgáltató által nyújtott adatvédelmi garanciákat a fent hivatkozott tájékoztatások tartalmazzák, ezek azonban a jelenlegi európai álláspont szerint nem nyújtanak megfelelő garanciát a személyes adatok biztonságos kezelésére.


JOGOK BIZTOSÍTÁSA

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetnek a honlap látogatói, megrendelőink, az üzleti partnereink (azaz valamennyi érintett) a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az érintettek jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy megismerje azt, hogy: milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, mennyi ideig kezeli az adatkezelő, továbbá, hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosítottunk hozzáférést vagy kinek továbbítottuk azokat. Tájékoztatást nyújtunk arról is, hogy milyen forrásból származnak az érintett személyes adatai, alkalmazunk-e automatizált döntéshozatalt (ideértve a profilalkotást is), hol lehetséges panaszt tenni.

Az adatbiztonsági követelmények teljesülése és az érintett jogainak védelme érdekében kötelesek vagyunk meggyőződni arról, hogy az érintett és a hozzáférési jogával élni kívánó személy személyazonossága megegyezik, ennek érdekében a tájékoztatás, az adatokba történő betekintés, illetve azokról másolat kiadása is az érintett személyének azonosításához kötött.

  1. Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy helyesbítsük a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére tájékoztatjuk a címzettekről.

  1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül törölni fogjuk az összes személyes adatot, ha a hozzájárulás visszavonásra került a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy jogellenesen kezeltünk személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

  1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Kérheti az érintett, hogy korlátozzuk a személyes adatai kezelését (az adatkezelés korlátozott jellegének egyértelmű jelölésével és az egyéb adatoktól elkülönített kezelés biztosításával), amennyiben:

  • vitatja az érintett a személyes adatai pontosságát (ebben az esetben arra az időtartamra korlátozzuk az adatkezelést, amíg ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát);
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben).
  1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhat az érintett a személyes adatai kezelése ellen, a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  1. Adathordozhatóság

Az automatizált módon kezelt személyes adatok esetén kérhető, hogy a személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk az érintettnek, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezzel a joggal akkor lehet élni, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

Az érintett a fenti jogait a [email protected] címre megküldött elektronikus levelében, valamint az adatkezelő székhelyére eljuttatott postai levél útján tudja gyakorolni. Az adatkezelő az érintett kérelmének vizsgálatát és teljesítését a beérkezését követően indokolatlan késedelem nélkül megkezdi. A kérelem alapján tett intézkedéseinkről az adatkezelő a beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatja az érintettet a kérelemben megjelölt formában (elektronikus formában vagy másként, ahogy az érintett kéri). Amennyiben a kérelmet az adatkezelőnek nem áll módjában teljesíteni, úgy 30 napon belül tájékoztatja az érintettet a megtagadás okairól és a jogorvoslati lehetőségeiről.

A kért információkat és a tájékoztatást díjmentesen biztosítjuk.

Ha tájékoztatásunk a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül nem érkezik meg és az intézkedés elmaradásának okairól sem küldünk felvilágosítást, panasz nyújtható be a felügyeleti hatóságnál vagy bírósághoz is fordulhat a kérelmező.


PANASZ

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, panaszokat ezen az e-mail címen várjuk: [email protected]

Lehetősége van adatainak védelme érdekében bírósághoz fordulni, amely az ügyben soron kívül jár el. Ebben az esetben szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye (állandó lakcím) vagy a tartózkodási helye (ideiglenes lakcím) szerint illetékes törvényszéknél nyújtja-e be keresetét. A lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszéket megkeresheti a http://birosag.hu/ugyfelkapcsolatiportal/birosag-kereso oldalon.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) bejelentéssel az adatkezelővel szemben bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy

  • személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be,
  • fennáll a közvetlen veszélye jogsérelem bekövetkezésének,
  • az adatkezelő az adatkezeléshez kapcsolódó jogainak érvényesítését korlátozza,
  • az adatkezelő elutasította a kérelmét, amelyet a jogai érvényesítése érdekében benyújtott hozzá.

Elérhetőségek: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9.; [email protected]; www.naih.hu.


Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet (beleértve a profilalkotást) nem folytatunk.

A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2022. március 1. napján lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat.

A tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben irányadónak tekintett jogszabály: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.

Budapest, 2022. február 28.

 

MELLÉKLET – ALAPFOGALMAK

A tájékoztatásban használt legfontosabb fogalmak magyarázata

Személyes adat:

Az azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható

Érintett:

Az a természetes személy (ember), aki azonosított a személyes adatokból, vagy akit azonosítani tudunk a személyes adatok alapján.

Adatkezelés:

Az a művelet (tevékenység), amelyet a személyes adatokkal végzünk. Sokféle lehet és nem kimerítő a jogszabály felsorolása. Például, ha egy konkrét természetes személy számlázási nevét és számlázási címét begépeljük a számlázóprogramba, akkor „rögzítettük” a személyes adatot, azaz végeztünk rajta egy műveletet. Ezt „tárolni” is fogjuk, azaz végeztünk rajta egy újabb műveletet. Ha elküldjük a könyvelőnknek, akkor „továbbítjuk” a személyes adatot, tehát még egy műveletet végeztünk rajta.

A pontos fogalom így hangzik: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő:

Az a személy, aki eldönti, hogy milyen célból kezeli a személyes adatokat és ezt milyen eszközökkel éri el. A döntést meghozhatja egyedül, vagy másokkal közösen is. Adatkezelő lehet egy természetes személy is, ha dönt arról, hogy mások személyes adatait kezeli meghatározott célból.

A pontos fogalom így hangzik: adatkezelő az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza.

Adatfeldolgozó:

Akire az adatkezelő rábíz bizonyos feladatokat, akinek kiszervez egyes munkákat, részfolyamatokat, például azt, hogy könyvelje le a számlákat vagy készítse el e bérszámfejtést. Az adatfeldolgozó az adatkezelő utasításai szerint jár el.

A pontos fogalom így hangzik: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Címzett:

Fő szabályként mindenki ide tartozik, akivel közöljük a személyes adatokat.

Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e.

Harmadik fél:

Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Harmadik ország:

Harmadik ország minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

Európai Unió és tagállamai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

Más államok, amelyek ugyan nem tagjai az Európai Uniónak, de részesei az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásnak: Izland, Liechtenstein, Norvégia.

Adattovábbítás:

Az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Az adat nyilvánosságra hozatala:

Az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

Az érintett hozzájárulása:

Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Tiltakozás:

Az érintett nyilatkozata, amelyben kifogásolja a személyes adatainak kezelését, szeretné elérni a személyes adatok kezelésének megszüntetését, vagy kéri a személyes adatok törlését.

Az adat törlése:

Az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges.

Az adat megsemmisítése:

Az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Az adatkezelés korlátozása:

A tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából.